Introductie - Pedicure & Beautysalon Danswijk

Ga naar de inhoud

Introductie

Pedicure

Wat doet een pedicure?

Wat kunt u verwachten als u een afspraak heeft gemaakt en u gaat voor het eerst naar de pedicure?
Eerst worden de voeten gedesinfecteerd en grondig bekeken. Er wordt een anamnese afgenomen en een klantenkaart ingevuld en een behandelplan gemaakt van beide voeten.
Hierna kunnen de nagels geknipt worden en indien er een verdikte kalknagel of schimmelnagel tussen zit, zal deze eerst dunner worden gefreesd zodat het knippen van deze nagel makkelijker is. Daarna worden de eventuele likdoorns en eelt verwijderd. Na dit alles worden de nagels mooi afgewerkt met de frees en zullen zo ook de voeten worden nabehandeld met de frees zodat de voeten lekker glad aanvoelen. En tot slot worden uw voeten heerlijk gemasseerd,  met een heerlijke en bij u passende crème.

Naast de standaard pedicurebehandeling kunt u ook kiezen voor een meer uitgebreidere behandeling. Deze Luxe pedicurebehandelingen worden altijd voorafgegaan door een voetenbad en is naar keuze uit te breiden met een scrub, een masker, of beide.
In mijn praktijk werk ik uitsluitend met kwaliteitsmerken, zoals Happy Foot Labatories en NCM. Ik verkoop deze producten tevens voor thuisgebruik.

Tijdens een voetbehandeling maak ik gebruik van de zgn. nattechniek, dit wil zeggen frezen van o.a. eelt en nagels waarbij behalve de frees ook vloeistof wordt gebruikt. Dit maakt de behandeling nagenoeg pijnloos en is hygiënischer dan de droogtechniek.
Hygiëne is in mijn praktijk zeer belangrijk: alle materialen en instrumenten worden tijdens en na een behandeling grondig gereinigd en gedesinfecteerd.

Ik werk volgens de code van de voetverzorger, samengesteld door het HBA. In deze code staan wettelijke eisen en branchenormen met betrekking tot hygiëne, arbo en milieu.

Terug naar de inhoud